Next Project

School Club Chriesiweg, Zürich

Part 2 Dissertation 2004
Stephan Hausheer
Swiss Federal Institute of Technology Zurich Switzerland
The existing aula is extended by the new building. Two cubic volumes form a half-open atrium. The roof shape ressembles the monopitch roofs of the existing school. The garden is preserved and different areas for the School are won.
The individual volumes and spaces have meaningful orientation of the Club and rational distribution area.

Stephan Hausheer


Context and relationship between old and new is the main theme of the project.
To work with the existing style in a slightely reduced way and to mix elements of japan vernacular architecture create a oldnew atmosphere.

2004
• Page Hits: 2257         • Entry Date: 28 June 2004         • Last Update: 28 June 2004