Next Project

The Artist's corridor, Pitmedden, Aberdeenshire

Part 2 Project 2007
Fengwei Zhang
Robert Gordon University, UK
Within its 5-metre wide, long narrow wondering body, the Artist’s gallery has 7 unique Self-service Living Cells for artists to stay and work, these cells dominated different parts of the building in sequence, provide various of art works along the corridor.

To challenge the ‘Sense of Space’ in a limited scope, ‘Minimalism’, ‘Overlapping Volumes’, ‘Multi-focus-point perspective’, ‘Interchanging of Spaces’ as the important methods were applied into the design, ‘Perspective control’ effectively pushes the limited space to a greater unexpected volume.

Intertwining promenade enfilade circulation and the effect of Lights and Shadows, provoke indescribable passions and sensations in the gallery spaces

Fengwei Zhang

2007
• Page Hits: 2575         • Entry Date: 28 June 2007         • Last Update: 28 June 2007